Jonas ringde och väckte mig med en viltolycka idag.
Rådjur. Det skulle ha sprunigt in i bilen och sen blivit liggades på vägen. Men sen också setts gå därifrån av bilisten. Inga skador på bilen och inte heller tal om några skador när rådjuret gick iväg.
Den beskrivningen brukar betyda spårning och inte mycket mer. Det regnar och är blött.
Inte jättemotiverande. Men jag packar mina grejer och tar med mig Milton och Mio.
 
Hittar olycksplatsen och börjar spåra med Milton. Det finns lite hår på vägen.
Han spårar bestämt men jag är lite osäker på honom. Men man märker när han går fel och hittar det rätta spåret. Dock tar han en konstig väg som gör mig ännu lite mer osäker. Upp för en brant kulle och över en hög med...takpannor...sen tar han en traktorväg. Fortfarande bestämd. Tills han hoppar av traktorvägen och vill in i skogen. Han står på bara bakbenen. Det är tätt och röjd sly på marken. Så släpper honom där.
Han far in i skogen och det flyger upp ett rå bredvid mig som ser väldigt friskt ut. Men varför låg det där inne trotts att jag parkerat min bil precis intill. Milton kommer iaf inte efter. Men jag hör honom skälla. Försprang han sig så?
Nej, det kommer också rådjurs skrik. Jag springer in och ser han hålla ett rådjur i en bäck. Milton gör ett bra jobb och rådjuret har mycket kraft att kämpa emot med. Men Milton håller fast det i halsen och jag kan avliva.
Ena frambenet av långt ner.
 
Glad över Miltons jobb!