Har haft en riktigt bra helg ihelgen. Den började med älgjakt i ______. Det är den första riktiga höst morgonen och det är lite kyligt. Bara det gör en glad. I dagens första såt tar Rask som är lite för het en lååång sökrunda utan att hitta något. Men en passkytt skjuter en löske älg. Som går 150-200m. När den är spårad och hittad av annan hund får Charlie spåra den från skottplatsen. Det fixar han galanat. Han har även lärt sig att lugga av dom stora grabbarna ;) . Det har han inte gjort innan men nu gjorde han det tills älgen nästan var naken. 
 
I andra såten släpper vi vid en sjö och Rask tar en sökrunda och kommer tillbaka och tar sen en till. Då får han upptag och det ställer sig direkt. Det är gris. Grisen och Rask kommer inte riktigt överrens och båda skriker om vartannat så Martin springer så fort han kan och ganska snart smäller det och när kommer fram ser jag bara ett rökmoln. Martin, hund och gris är borta. Men det smäller snart igen och det ekar så måste vara närmare sjön. Kommer dit och då ligger grisen i vattnet. Martin har då när han kommit fram till hunden och grisen trillat framlänges och då har grisen varit på hunden och han få ge en halvbra smäll. Grisen och hunden drog iväg och när han kommer fram sitter hunden vid vattnet och kollar efter grisen som simmat ut i sjön och han får avliva den där. Sen är det bara till att springa och hämta båt och fiska upp den. Tur att den bara väger 20-30kg och inte 110kg..
 
Efteråt åkte vi till jaktia i  Kosta och jag skulle INTE handla något.... Men blev ett par byxor, tröja, sockar (bästa köpet någonsin) och hundhalsband rikare och några tusen fattigare. Men så klart värt varenda krona. Man blir lyckligare av att handla så äre!
 
Söndag börjar vi dagen med att jaga hare. Jag ska få starta en väns stövare på ungdoms SM så vi tränar inför det. Mira hittar en hare och jobbar ett tag med den men den försvinner på en väg med mycket vatten och lera där det är svårt för henne att spåra. 
Sen åker vi hem till mamma och äter och vilar en stund för att sen jaga rå. Så vid tre tiden åker vi tillbaka till pappa och smyger längst med åkarna. Vid den sista i backen där dom alltid går ställer vi oss och väntar. Efter en stund ser jag en get smyga i skogskanten och hon kommer ut för att beta. Efter kommer hennes kid som ställer sig först i det höga gräset men sen även den för att beta på åkern, med fin bredsida mot mig och pang och jag har fått mig ett kid. Det är ett bra skott och den lilla bocken lägger sig på platsen. 
För första gången tar jag även ur det själv. Gick inte glida längre. ;)
Ett riktigt bra avslut på en bra helg. 
 
Till helgen har jag efter många om och men fått ledigt så på lördag blir det klövviltsjakt i Blekinge.
Älg, gris,dov och kron :D