Fick äntligen en ledig förmiddag i fredags och den skulle självklart läggas på hundarna. Vaknade på världens bästa humör och vädret var perfekt. Ganska svalt men inget regn. Bra hundtränarväder helt enkelt. Slängde in hundarna i bilen och åkte ut till pappa.
La två spår. Ett till Charlie och ett till Milton. Miltons första. Blev ett från grusvägen raka vägen ut i skogen 35-40m. Med bara klöv och alltså inget blod. La MYCKET lukt där spåret började och sen höll jag den långt från mig så lukten från klöven inte skulle vara precis i mina spår.
 
Medans spåren vilade åkte jag ut med dom till Tidäng så dom fick vara ute och springa av sig ordentligt. Passar alltid på att träna när vi är ute och går eller har dom lösa vid mig så. Mycket inkallning (både med pipa och röst) och fotgående och kontakt. 
Inkallning med pipa har han fattat precis vad det betyder. Mycket tackvare Charlie tror jag. När jag blåser och Charlie kommer har han kopplat det till att det är så vi gör. När jag gör inkallning med rösten använder jag aldig "hit" eller "kom". Säger bara namn. Till båda. Just för att jag kanske inte alltid vill ha kontakt med båda. Charlie ska komma på "Charlie" och Milton på "Milton" och inte tvärtom. Funkar jättebra. Säger jag "Milton" och Charlie fortsätter åt ett annat håll så kommer Milton ändå till mig. Älskar lättlärda hundar! :)
 
Sen kom världens bästa mamma ut med fika. MYSIGT! :D
 
Spåren lå kanske 2-2½ timme. Gick med Charlie först. Klockrent. Dock går han jäkligt fort när det legat så kort stund.
Sen skulle Milton gå sitt. Tycker det är så jäkla kul att se när hundar går sina första spår. Så häftigt att se hur deras hjärna börjar jobba! Han hittade spårets början på engång och började följa spåret. Stannade då och då upp och funderade. Sen började spåra igen. Gick fel någon gång men letade sig tillbaka. Jag gick bara helt tyst en bit bakom och berömde MYCKET när han kom till klöven. Han bar den tillbaka stolt och vi lekte med den en stund. Himla kul! Ska bli roligt att börja spåra med han. :)
 
Bara att skriva om det här gjorde mig glad och gav mig massor med energi. Vilket behövdes och nu fixar jag jobba ett par timmar till idag. :)