japp, jag är sämst. Jag vill så gärna ha allt nerskrivet men ändå gör jag det inte. Tyvärr blir det så när orken och tiden inte finns. Men nu ska jag försöka komma ifatt och sen skärpa mig. :)
 
Börjar med Ungdoms SM för stövare. Det hade varit frustet på natten och plusgrader på morgonen vilket gjorde det väldigt svårt för min vän Mira. Hon sökte och letade hela dagen men utan resultat. Tills vi kommer till slutet av en väg och Janne säger "vi går bara till vändplanen sen skiter vi det här". Precis då hör vi Mira skalla och hon har hittat en hare. Men tyvärr gör skitvädret  att hon har svårt att hitta haren i tappten. Men hon gör det flera gånger men det går iväg långt att klockan är så mycket att vi får bryta.
 
En riktigt kall dag men alltid lika kul att höra gubbarnas historier. Jag lär mig så mycket :)
 
 
 
 
 
Jag bjöd in ett härligt gäng med vänner för att jaga rådjur på mina marker i Nottebäck. Jag och Daniel slog våra kloka huvuden ihop. Den blev en sån himla fin dag. Vi var tre hundförare och sju passkyttar. Jag fick låna Pärs Mio och gå med. Mycket och bra jakt men tyvärr inget fällt. Mio hade 5 drev i första såten och 3 i den andra. Det gick förbi passkyttar och kom även till mig men svårt att komma åt att skjuta. Under en period i första såten drev alla tre hundar samtidigt. Det var fantastiskt att höra! Vädret, jakten, hundarna och mina vänner gjorde denna dagen till en av dom bästa jaktdagarna denna säsongen.  
Jag och Martin fick även se en älg på väldigt nära håll. Den bara kom ut springandes på åkrarna där jag skulle gå in och släppa. Den ställde sig och kollade på oss en stund så vi kunde få se den ordentligt. 
Nästa gång ska vi sätta våra gubbar på rätt ställe så det gå bättre.
Dagen enda vilt blev en mård i fälla :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På juldagen tog jag med mig Joakim och jagade hare med Janne. Nästan direkt fick Mira upp och jagade länge men i 16 minus är det inte så jävla kul. Så efter någon timme gav vi upp. Men även detta en fin dag och så härligt att under hela tiden få höra hunden. 
 
 
 
I söndags var vi tillbaka i Blekinge igen. Ingen toppen dag dirket. Dåligt med vilt och ett sätt att jaga som inte riktigt passar mig. Men några härliga skratt och sol på passet gjorde dagen okej. Rask gjorde ett bra jobb men tyvärr har man för bråttom för att jaga med spets. :(
 
 
 
 
 
 
Och här kommer diverse bilder. Fint att se dom när jag hemma och är sjuk. Det ger mig alltid ett stort leende. 
Snart är jag ledig i 5 dagar och jag hoppas att jag ska kunna fylla dom med massor av jakt! Chansen finns fortfarande att jag ska kunna få skjuta min första älg :)