Dagens upplevelse kommer bli svår att slå. Vi var bjuda till älg -och grisjakt i Uråsa med ett himla härligt gäng. 
Rask var ganska trång i söket och beter sig inte riktigt som han brukar. Han hamnar först i ett gryt där vi får gå och hämta honom och sen hamnar han på långvägar så en passkytt får åka och hämta honom. Han släpper av hon en bit ifrån oss så vi ropar och vislar honom till oss. Sen ca 200 m från oss blir det upptag. Det ställer sig direkt i upptaget inne i en tät björkplatering även om vi fört ett jäkla liv. När det stått fast en stund börjar vi smyga in och ser vi att det är en älg inne i det täta. Tillslut har vi bara 10 m till älgen och så nära har vi i säkert 15 minuter. SÅ JÄKLA HÄFTIGT!
Att få vara så nära så länge. Att se hunden jobba och vara så nära att man hör älgen andas och se den gå och beta undertiden och även bli något irriterad på hunden och göra utfall och komma nästan ännu närmare oss. Att se hunden komma och hälsa på oss. Något av det häftigaste jag varit med om och jag blir så glad bara jag tänker på det. Det som fattades var ju såklart att få skjuta den men det var alldeles för tätt och för mycket grenar ivägen och lyckades aldrig få en lucka. Älgen får en skymt av oss eller känner någon oro så han travar iväg men förbi en passkytt och då kommer han inte längre. 
Sen hjälptes vi åt att ta ut älgen som var en tjur med fem taggar ur skogen. Vilket inte var helt lätt men till slut gick det och vi kunde hänga upp den i slaktboden. Trevligt när alla hjälpsåt och jag fick flå för första gången. 
MÅNGA skratt den här dagen. Skrattade så jag fick ont i magen och tårarna rann. :') Ser fram emot att få komma tillbaka dit om två veckor.