Tänkte jag skulle sammanfatta min sista jaktdagar av min allra första jaktsäsong. Nu har det gått två veckor så svårt att få det detaljerat. Men dom sista dagarna blev tre. Torsdag, fredag och lördag.
 
Torsdagen åkte jag och Martin ut till stora vret och släppte Rask. Han tar snabbt upp gris men det bara springer och springer. Vi får åka lååångt och hämta honom men vi får se grisen iaf ;). Vi släpper igen och denna gången får han också upp sanbbt och vi ser i snön att det är ensam vuxen älg men även den bara springer. Så vi får åka för att hämta Rask. Och nu får vi också se älgen vilket jag alltid tycker är kul. Tyvärr fick det bli en halv dag eftersom jag skulle börja jobba. Ändå kul att få ett sista släpp med Rask och Martin som jag har fått äran att hänga med hela säsongen. 
 
Fredag får jag följa med Pär till Ekagården. Efter morgonsamling får jag följa med Jocke och hans hund får upp gris som han jobbar med länge inne i en tät tät platering och Jocke har svårt att både kunna komma åt att skjuta och stöta ut till oss som står runt om. Tillslut går det loss men ingen hinner till rätt plats i tid. Samtidigt jobbar Kristians hund med fel älg i andra änden av såten. 
Hundarna kopplas och vi samlas och äter och jag får skratta så jag både gråter och får ont i magen. Riktigt härliga människor! 
Andra såten blir mest bara kall... Jag får ett jättefint pass vid ett hygge och jag trivs ganska bra en stund iaf. Sen blir det kallt och det fina vädret som Jocke berömt så mycket på morgonen försvinner och det börjar snöa ordentligt. Hundarna har svårt att få upp och det händer nästan inget alls. När jag går från mitt pass har jag nog ett fem centimeter tjockt lager med snö på min bössa och jag har tappat känslen i både händer och fötter. Men med återigen massor med skratt är jag snart varm igen. Ganska dålig jakt men ändå en väldigt bra dag.
 
Lördag får jag gå som hundförare med Mio i Näsby. Vi är fyra hundförare och ett gäng passkyttar. Jag måste säga att jag trivs väldigt bra med att gå med Mio. Gillar hans sätt att jaga. Även om jag älskar jakt på gris och älg med spets så är denna sortens jakt något som jag känner något lite extra för. 
Under dagen har alla hundarna fina drev och det är en väldigt väldigt bra dag! 
Pär får skjuta ett rå som både Mio och Ramses driver i andra såten. Riktigt kul! 
På eftermiddagen är det bara jag, Pär, Stefan och Linn kvar och jag måste säga att detta är verkligen i topp 3 av bästa stunder under jaktsäsongen. Vi har så jäkla kul och fick en bra sista såt med flera drev. Synd att jag är en klant och missar rådjuret som springer mindre en 10 meter bakom mig bara.
Säsongens sista jaktdag blev verkligen en av dom allra bästa med bra hundjobb, många och fina drev och ännu fler härliga skratt!
 
För att sammanfatta lite kort så har detta verkligen varit några av dom allra bästa månaderna i mitt liv!
Jag är så jäkla glad över att jag fått den här chansen att få uppleva allt det här. Jag trodde aldrig att jakten skulle bli sån stor del av mitt liv och nu är ett år senare är det mitt liv. Detta året har verkligen varit fanastiskt. Jag har fått träffa och lärt känna så många fina männsikor. Lärt mig mer än jag någonsin kunnat önska. Fått vara med om så många underbara upplevelser som fortfarande ger mig rysningar och ett stort leende. 
Stunderna och platserna jag kommer minnas väldigt länge är självklart då jag fält mina vilt, hela den fanastiska älgjaktsveckan, alla skratten i Uråsa, att få vara hundförare och jaktledare på min egna mark med mina egna gäster, att alltid bli så varmt mottagen och känna sig välkommen även om jag är ny i det här och råkar vara en tjej. 
 
Tusen tack till alla som ansträngt sig mer eller mindre för att ge mig det här. Det betyder så himla mycket för mig. 
Nu är vad jag tycker den riktiga jakten slut för den här säsongen slut. Det känns tomt, väldigt tomt. Men jag tror och hoppas att det väntar nya äventyr som ska kunna underhålla mig till nästa säsong!