I fredags kväll var vi på väg ut för att släppa Ronja och Rambo på grävling eller vildsvin. Tränar upp konditionen innan den riktiga jakten börjar. Precis när vi skulle sätta oss i bilen blir vi utringda för att hjälpa till med att hitta en påskjuten gris.
Det ska vara en liten gris. Det är mycket blod på skottplatsen och är mycket blod en bit in i skogen. Sen tar det helt plötsligt slut. Vi släpper Oden på blodslaget och han springer länge innan han tillslut börjar skälla och det tar stopp. Får alltid samma känsla i magen när hundarna börja skälla. Lite extra när det är Oden eller älghund överlag. En känsla av spänning och förväntan...och lite nervösitet.
Vi tar oss dit och Pär smyger på. Han får se den skadade grisen på nära håll men kommer inte åt att skjuta. Grisen och hunden drar iväg igen. När det tar stopp nästa gång har dom totalt sprunigt 4 km.
Det står stilla en bra stund innan vi smyger på igen. Odens skall hörs ordentligt i den klara natten och i den glesa skogen där det tagit stopp.
Vi smyger på ganska hårt. När vi kommer närmre konstaterar Pär att grisen sprunigt "hem". Hem till sitt bo där han blivit född. Ett bo fint byggt av ormbunkar. Under ormbunkarna har grisen parkerat och Oden skäller för fullt. Dom har sånt fokus på varandra att vi kan stå och prata med varandra och göra upp en plan för hur vi ska göra och hur vi inte ska göra. P får gå väldigt nära för att grisen ska komma ut och det blir en jäkla fart på gris och hund efter varandra.
Till slut står grisen bara ett par meter ifrån mig och den lilla kulle jag ställt mig på samtidigt som P lyckats ropa till sig Oden och jag kan avsluta fort.
Första skottet grisen hade fått hade tagit i halsen och gjort stor men inte tillräcklig skada. Vilka jäkla djur egentligen. Väldigt spännade. Lite extra eftersom vi kunde stå så nära en bra stund. Glad och lättad över att vi lyckades få tag i grisen och få ett avslut.
 
 
I lördags kväll var vi ute och skulle se om vi kunde hitta en bock till mig. Så himla mysig kväll där vi såg tio olika rådjur men inte en enda bock. Får ta nya tag om ett par veckor igen :)